Kärsämäen kaunis Paanukirkko on kansainvälisestikin ainutlaatuinen rakennus. Musiikkitapahtumille Paanukirkko tarjoaa akustisesti upean miljöön.

Kärsämäellä Pyhäjoen kauniilla rantatörmällä sijaitsi kirkko jo 1700-luvulla. Alkuperäinen kirkko purettiin vuonna 1841, mutta reilut 160 vuotta myöhemmin paikalle vihittiin aivan uudenlaisella konseptilla toteutettu pieni ja intiimi kirkkorakennus. Lopputuloksena oli modernia puuarkkitehtuuria edustava rakennus, joka toteutettiin alusta asti 1700-luvun työmenetelmin ja -välinein: viisi vuotta kestäneen rakentamisen aikana jokainen paanu, jokainen ikkuna ja kaikki kalusteet sekä sisustuselementit on valmistettu huolellisesti käsin satoja vuosia vanhoin menetelmin. 

Paanukirkko on saavuttanut kansainvälistäkin huomiota. Se on mm. noteerattu kahdessa kansainvälisessä arkkitehtuurijulkaisussa esimerkkinä uudenlaisesta ja poikkeavasta kirkkorakentamisesta. Kuva: Kärsämäen kunta

Vuonna 2004 käyttöön vihitty Kärsämäen Paanukirkko on ainutlaatuinen rakennus paitsi Suomessa myös koko maailmassa. Vuonna 2017 Paanukirkko saavuttikin kansainvälistä huomiota, kun se noteerattiin kahdessakin kansainvälisessä arkkitehtuurijulkaisussa esimerkkinä uudenlaisesta ja poikkeavasta kirkkorakentamisesta. 

Kaunis Paanukirkko on kesäkuukausina avoinna joka päivä klo 10–18, ja siellä järjestetään opastettuja kierroksia. Ainutlaatuisen vierailun kruunaa kahvittelu viereisessä kesäkahvilassa.

Kauniin musiikin palatsi

Paanukirkko tarjoaa upeat puitteet jo perinteeksi muodostuneelle loppukesän musiikkijuhlalle. Musiikkia Paanukirkossa -festivaaleilla on joka vuosi tarjolla tasokkaita taiteilijoita kaikille ikäryhmille.  Luvassa on elokuisen viikonlopun verran upeita musiikillisia elämyksiä viihteellisistä konserteista klassisiin teoksiin.

Paanukirkko on ainutlaatuinen myös konserttipaikkana. Kuva: Kärsämäen kunta

Paanukirkon konsertit ovat reilun kymmenen vuoden ajan saavuttaneet maineen korkeatasoisena musiikkijuhlana, jota myös artistit arvostavat. Kirkko on ainutlaatuinen myös konserttipaikkana, sillä sen intiimi tunnelma ja upea akustiikka hakevat vertaistaan koko Suomessa. 

https://musiikkiapaanukirkossa.wordpress.com/
Musiikkia Paanukirkossa Facebookissa
www.paanukirkko.fi

Teksti: Matleena Ikonen Kuvat: Kärsämäen kunta

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment