Hotelli Kulkuri hyvä syy pysähtyä Haapajärvellä

Matkalaisten suosima Hotelli Kulkuri kesäterasseineen lepäilee Haapajärven ohi kiemurtelevan Kalajoen järvenlevyisellä rantatörmällä.

Lounasajan alkaessa hotellin ravintolasta tulvahtaa vasta valmistetun karjalanpaistin tuoksu. Hotelli Kulkurin yrittäjänä vuodesta 2014 ahertanut Tuovi Mäki viimeistelee kotiruokalounaan kattausta. Leipäkorit pullistelevat pizzauunin arinalta höyryävän kuumana pöytään tuoduista perunarieskoista sekä itse leivotuista ruisleivistä.

Lounaan raikkaita salaatteja. Kuva: Hotelli Kulkuri

Hotelliaamiaisen ja arkilounaan ulkopuolella ravintola toimii tilauskäytössä. Keittiön antimien seurana suurten ikkunoiden takana komeilevat rantamaisemat tarjoilevat parasta mahdollista silmänruokaa.

– Tämän paremmalla paikalla ei ravintola voisi olla, Mäki toteaa.

Kulkurin kesäterassilta on näkymä ohi virtaavalle Kalajoelle. Kuva: Hotelli Kulkuri

– Aurinko paistaa rannan puolella komeilevalle kesäterassille iltaan asti.

Viihtyisä hotelli matkasi varrella

Ympäri vuoden palvelevassa Hotelli Kulkurissa on majoitustilaa reilulle 50:lle vieraalle. Kahden, kolmen ja neljän hengen perushuoneiden lisäksi hotelli hemmottelee majoittujia kolmella saunallisella huoneella, joista yksi on tilava kuuden petipaikan perhehuone.

Hotelli Kulkurissa on majoitustilaa reilulle 50:lle vieraalle. Kuva: Hotelli Kulkuri

Hotellin yleinen sauna on majoittujien käytössä joka ilta. Kesällä saunatiloista voi sipsutella polkua pitkin rantaan ja pulahtaa Kalajoen virkistävään veteen. Saunan päälle voi tunnelmallisessa takkahuoneessa grillata makkaran tai pari.

Tilavaa saunaa takkahuoneineen vuokrataan myös pienten ryhmien käyttöön. Noin 15 hengen saunatilojen lisäksi hotellista löytyy kaksi reilun 10 hengen kokouskabinettia sekä koko kaupungin suurin, noin 60 hengen tarpeisiin sopiva kokous- ja koulutustila.

– Tarjoilut järjestyvät talon puolesta niin kokouksiin kuin saunailtoihinkin, Mäki vinkkaa.

Hotellista lähiseudun ainoaksi yökerhoksi

Lauantai-iltaisin Hotelli Kulkuri houkuttelee juhlakansaa kymmenien kilometrien säteeltä, sillä Night Club Kulkurin Kievari on lähiseudun ainoa yökerho. Tila on jaettu diskolle ja karaokelle, joista jälkimmäinen on erityisen suosittu iltahuvi kievarin kävijöiden keskuudessa. Kunnon karaokelaitteet ja kaiuttimet keräävät lauluintoisilta vierailta runsaasti kehuja.

Lounastarjoilun lisäksi Kulkurin ravintolassa järjestään yksityistilaisuuksia ja juhlia. Kuva: Hotelli Kulkuri

Matkailijaryhmien kannalta Haapajärven Hotelli Kulkuri on erinomainen vaihtoehto niin ruokatauolle kuin yön ylittäviin pysähdyksiin – sijaitseehan hotelli paraatipaikalla vain kilometrin päässä Haapajärven keskustasta ja vaatimattoman koukkauksen verran Suomea halkovasta Nelostiestä.

www.hotellikulkuri.fi

Teksti: Saana Jaakkola Kuvat: Hotelli Kulkuri

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment