Kärsämäellä järjestetään useita kansainvälisestikin tunnettuja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina.

Nelostiellä Kärsämäen kohdalla kulkevan huomio kiinnittyy helposti upeisiin seinämaalauksiin, joita katutaiteilijat ovat loihtineet kuntalaisten ja matkailijoiden iloksi. 

Kärsämäellä katutaiteilijat ovat luvan kera loihtineet muraaleja kuntalaisten ja matkailijoiden iloksi. Kuva: Kärsämäen kunta

Kärsämäellä kulttuurin marginaalissa usein salaakin toimiville katutaiteilijoille on haluttu antaa tilaisuus näyttää taitonsa, ja samalla on saatu elävöitettyä kylän ilmettä.

Ars Kärsämäki tuo esiin nuoria taiteilijoita

Taide eri muodoissaan on muutenkin keskiössä Kärsämäellä. Taiteilijaresidenssi AIR Frosterus majoittaa kuntaan eri puolilta maailmaa tulevia taiteilijoita, ja nuorten taiteilijoiden kutsunäyttely Ars Kärsämäki tuo joka kesä esiin erityisesti nuorten tekemää suomalaista kuvataidetta. 

Ars Kärsämäki 2017 Taidetalo Nahkurissa. Kuva: Kärsämäen kunta

Yhteisöllisyyttä monessa muodossa

Kärsämäen kesässä tapahtuu muutenkin paljon. Paikallisten yhdistysten pyörittämät jokakeskiviikkoiset iltatorit keräävät kuntalaiset ja matkailijat yhteen torille, jossa myyntipisteet on koottu kotiseutumuseon tunnelmalliseen pihapiiriin ja sen vanhoihin vilja-aittoihin. Kaupankäynnin lomassa tavataan tuttuja, kisaillaan ja nautitaan ohjelmanumeroista. Kärsämäki Päivät niin ikään heinäkuussa tarjoavat leppoisaa yhdessäoloa ulkoilmakonserttien ja tapahtumien muodossa, ja päivät huipentuvat tarinaniskennän SM-kisoihin.

Kotiseutumuseon tunnelmallista pihapiiriä. Kuva: Kärsämäen kunta

Elokuussa Kärsämäen valtaa musiikki, kun kuun ensimmäisenä viikonloppuna soi perinteinen Musiikkia Paanukirkossa -musiikkijuhla ja Suomelan leirintäalueella Suomela Rock. Syyskuun alussa Suomelan kausi huipentuu lasten maatalousnäyttelyyn.

Katso kaikki Kärsämäen tapahtumat:

http://visitkarsamaki.fi

Teksti: Matleena Ikonen Kuvat: Kärsämäen kunta

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment