Eurajoen musiikillisen kesän aloittaa Eurajoki Bel Canto ja kesän huipentaa elokuinen Kartanon Suviehtoo.

Eurajoen kulttuuritoimen järjestämä klassisen laulun festivaali Eurajoki Bel Canto sai alkunsa vuonna 2014. Idean isä, kotiseuturakas oopperalaulaja Mika Kares oli jo aiemmin pitänyt laulun mestarikursseja Eurajoella. Festivaali on ollut oiva ponnahduslauta nouseville nuorille kyvyille.

Eurajoki Bel Canto järjestää konsertteja ja yhteislauluiltoja ympäri vuoden. Kuva: Eurajoki Bel Canto

Laulun mestarikurssi pidetään Eurajoen kristillisellä opistolla heinä-elokuun vaihteessa. Sen päätöskonsertti on samalla Eurajoki Bel Canton jatkot -tapahtuma. Festivaalin ja mestarikurssin lisäksi erikoiskonsertteja ja yhteislauluiltoja on myös muina vuodenaikoina.

Tunnelmallinen Kartanon Suviehtoo

Vuojoen Kartanolla järjestetään perinteinen Kartanon Suviehtoo. Suuren suosion saavuttanut kulttuuri- ja yleisötapahtuma on pääsymaksuton ja kaikille avoin. Suviehtoon yhteydessä on myös Satakunnan Laulujuhlat, joten yleisön on mahdollista kuulla lähiseutujen kuorojen esityksiä ja osallistua yhteislauluihin. Luvassa on myös tanssia, taidetta, näyttelyjä ja historiaopastuksia, ja lapsia saapuu viihdyttämään Rokkiritari.

– 1800-luvun puutarhajuhlia henkivä tapahtuma on oikea runsaudensarvi, kuvailee Puosi. 

Upeat asut luovat entisajan tunnelmaa. Kuva: Eurajoen kunta

Moni osallistuja virittäytyy tunnelmaan pukeutumalla historialliseen asuun, vaikka erikoispukeutumista ei tulo edellytäkään. 

Neljänä kesäsunnuntaina elävöitettyyn kartanokierrokseen on mahdollista yhdistää päiväpurjehdus Selkämeren kansallispuistossa historiallisella kaljaasi Ihanalla. Kuva: Eurajoen kunta

Vuojoen Kartano on avoinna ympäri vuoden. Neljänä kesäsunnuntaina elävöitettyyn kartanokierrokseen on mahdollista yhdistää päiväpurjehdus Selkämeren kansallispuistossa historiallisella kaljaasi Ihanalla. Tervantuoksuiselle purjehdukselle pääsee toki Luvian Laitakarin satamasta pitkin kesää.

www.eurajoki.fi/matkailu
www.eurajokibelcanto.fi
www.vuojoki.fi
www.ihana.fi

Teksti: Eeva Oksman

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment