Kristiinankaupunki on ainutlaatuinen, viehättävä merenrantakaupunki, jonka puutaloalueen maalaukselliset kujat, kaunis saaristo ja elinvoimainen maaseutualue kutsuvat näkemään ja kokemaan.

Kristiinankaupunki kuuluu Suomen ainoana edustajana kansainväliseen Cittaslow-verkostoon, joka laajentaa Slow Food -liikkeen periaatteita kaupungin mittakaavaan. Cittaslow korostaa pikkukaupungin vahvuuksia, ainutkertaisuutta, identiteettiä sekä yhteishenkeä. Onnellinen elämä rakentuu kiireettömyydestä, aitojen, paikallisten tuotteiden ja palvelujen arvostamisesta, vahvasta yhteishengestä sekä ympäristöystävällisistä ja vastuullisista valinnoista. 

Kristiinankaupungin puutaloalueen kujat ovat maalauksellisen kauniita. Kuva: Kristiinankaupungin kaupunki

– Kaupunkimme on täynnä persoonallisia, lähiruokaa tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, kulttuuria ja tapahtumia, kertoo Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus Oy:n toimitusjohtaja Angelique Irjala

Avoimet portit puutarhoihin

Kristiinankaupungin puutalokeskustassa järjestetään Avoimet portit -tapahtuma, jonka aikana ihmiset avaavat puutarhojansa yleisölle. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut noin 35–50 talonomistajaa, joten kävijöillä riittää ihasteltavaa. 

Avoimet portit -tapahtuman aikana pääsee tutustumaan upesiin pihoihin ja puutarhoihin. Kuva: Kristiinankaupungin kaupunki

Vierailijat saavat myös nauttia monenlaisesta ohjelmasta, kuten musiikkista, teatterista, näyttelyistä, pihakirppiksistä, kahviloista sekä luennoista.

Vanhanajan tunnelmaa toripäivillä 

Lauantaina 1.9. Kristiinankaupungissa voi aistia vanhanajan tunnelmaa. Torilla myydään ainoastaan käsitöitä, kotileivonnaisia ja muita kotitekoisia tuotteita. Muovin käyttö on kokonaan kielletty. Myyjät pukeutuvat vanhanajan tyyliin ja myös asiakkaat voivat niin tehdä halutessaan. 

Vanhanajan toripäivää vietetään 1.9.2018. Kuva: Kristiinankaupungin kaupunki

– Torimyynnin lisäksi ohjelmaa ja elämyksiä järjestetään ympäri puutaloalueen kortteleita, kertoo Angelique Irjala.

Historiallinen markkinapaikka herää eloon

Kristiinankaupungin juuret ovat yli 350 vuoden takana ja kaupunki on perinteisesti tunnettu markkinapaikkana. Nykyään markkinoilla pääsee nauttimaan ihmisvilinästä, ainutlaatuisesta tunnelmasta, paikallisista käsitöistä ja artesaaniruoasta. Kristiinankaupungin kolmet vuosittaiset markkinat Kevätmarkkinat, Kesämarkkinat ja Mikkelinmarkkinat vetävät ainutlaatuisen miljöön ja tunnelmansa ansiosta paikalle väkeä läheltä ja kauempaakin. 

www.visitkristiinankaupunki.fi

Teksti: Mirka Kallio Kuvat: Kristiinankaupungin kaupunki

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment