Kauhava on monella tavalla aktiivinen kaupunki, jonka kesätapahtumista löytyy vaihtoehtoja joka lähtöön.

Kauhavan kesässä tapahtuu paljon, ja kaupungin tapahtumat houkuttelevat Etelä-Pohjanmaan sydämeen satojatuhansia kävijöitä joka vuosi. Kauhavan huvikausi avataan jo ennen vappua, ja sen jälkeen kaupunki onkin tapahtumanäyttämönä lähes viikoittain.

Kunniaa kädentaitajille

Kesäkuun puolivälissä Kauhavalla juhlitaan kädentaitoja ja kulttuuria, kun kaupungissa järjestetään perinteiset Kauhavan puukkofestivaalit. Viikonlopun ajaksi keskustan valtaa eri alojen käsityöläisten tuotteet sekä yleinen markkinameininki, kun kädentaitajat esittelevät tuotteitaan ja markkinayleisö saa nauttia runsaasta oheisohjelmasta. Työnäytöksiä ja muuta kädentaitoihin liittyvää ohjelmaa on tarjolla koko perheelle, ja tunnelmaa ryydittävät kilpailut, esimerkiksi puukonheiton SM-kisat sekä elävä musiikki. 

Puukonheiton suomenmestaruudesta kisataan tietysti Kauhavan puukkofestivaaleilla. Kuva: Kauhavan kaupunki

Kauhava tunnetaan puukkovalmistuksestaan, ja kädentaitojen perinnettä halutaan vaalia kaupungissa edelleen. Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseossa järjestetään festivaaliviikonloppuna erilaisia tempauksia, ja muinakin aikoina museo tarjoaa mielenkiintoista kerrottavaa Kauhavan maineesta kädentaitajien pitäjänä.

Suomen suurimmat juhannustanssit ja lentoässien taidonnäytteitä

Kauhavan juhannusta juhlistetaan ravien ja Suomen suurimpien juhannustanssien voimin. PowerParkin upeassa hevosurheilukeskuksessa päästään maailmanluokan ravitunnelmaan, kun siellä ravataan kylmäveristen suurkilpailu Nordic King, jossa mukana on myös Pohjoismaiden huippuhevosia. Viikonlopun mittaisessa tapahtumassa on tunnelma kohdillaan, ja keskikesän perinteitä kunnioitetaan Suomen suurimmilla juhannustansseilla, joissa lavalle nousee joukko Suomen eturivin esiintyjiä. 

Juhannuksena kisataan PowerParkin hevosurheilukeskuksessa kylmäveristen suurkilpailu Nordic King. Kuva: Kauhavan kaupunki

Heinäkuun käynnistää toista kertaa järjestettävä Wanhanajan Lentopäivät entisen lentosotakoulun kentällä. Tapahtumalla on haluttu kunnioittaa Kauhavalla pitkään jatkunutta lentokoulutusta sekä viritellä lentoharrastusta ja -toimintaa. Viikonlopun keskiössä ovat vanhan ajan koneet sekä upeat lentonäytökset, mutta luvassa on myös muuta ilmailuun liittyvää ohjelmaa sekä lauantai-iltana tanssit nimekkäiden esiintyjien voimin.

Fougapilotit Tolonen ja Viljanen. Kuva: T. Salonen

Anna Kauhavan yllättää – katso kesätapahtumat netistä. 

www.visitkauhava.fi

Teksti: Matleena Ikonen

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment