Lapuan luonto- ja liikuntakohteet pitävät aktiivisena ympäri vuoden.

Lakeusmaisemien keskellä kohoava Lapuan Simpsiö on läntisen Suomen suurin monirinteinen laskettelukeskus. Monipuoliseen kokonaisuuteen kuuluvat viisi rinnettä, näkötorni, viitoitetut luontopolut ja maastopyöräreitti, kiintorastiverkosto, ympärivuotisessa käytössä oleva K55-hyppyrimäki, frisbeegolfrata sekä huipulla sijaitseva ravintola Taivaanpankko.

Kulttuurikeskus Vanha Paukku elää ympäri vuoden 

Kaupungin keskustassa sijaitsevasta entisestä patruunatehtaasta on kehkeytynyt aktiivinen ja monipuolinen kulttuurikeskus. Se on oivallinen yhdistelmä historiaa, taidetta ja viihdettä: rakennuksen suojissa toimii mm. teatteri, elokuvateatteri sekä mielenkiintoiset museot. Lapuan Taidemuseo esittelee korkeatasoisia vaihtuvia näyttelyitä, joiden painopiste on pohjalaisissa taiteilijoissa ja nykytaiteessa. Lapuan Patruunatehtaan museo johdattaa patruunanvalmistuksen historiaan kokoelmallaan, johon kuuluu muun muassa tehtaan alkuperäisiä koneita, työkaluja ja valokuvia. Pyhälahden Valokuvaamomuseon uusittu perusnäyttely esittelee varhaisen maaseutuvalokuvaamon juhlaa ja arkea esineistöin ja kuvin. Patruunagallerian vaihtuvat näyttelyt tarjoavat taide-elämyksiä, ja lapuanliikkeestä kertova pienoisnäyttely esittelee Lapualla syntynyttä oikeistoradikaalia kansanliikettä 1920–30-luvuilla.

M/s Koivulehti vie risteilylle Lapuanjoelle. Kuva: Lapuan kaupunki

Kulttuurikeskuksessa voi nauttia lapualaisista oluista Mallaskuun upouudessa Panimoravintolassa ja syödä maittavan lounaan ravintola Isossa Prässissä. Kesäisin Vanhan Paukun satamalaiturista pääsee kätevästi risteilemään Lapuanjoellem/s Koivunlehdellä.

Tekemistä koko perheelle

Lapualla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Virkistysuimala Sateenkaari ja kesäuimala Epop Park lastenaltaineen ja vesiliukumäkineen saavat kaikki takuuvarmasti viihtymään. Aikuisempaan makuun viihdettä tarjoaa tanssilava Luhurikan lava, jossa tanssitaan kesäaikaan joka lauantai. 

Heinäkuussa vietetään Perinneleikkipäiviä Ränkimäen talomuseolla. Kuva: Lapuan kaupunki

Majoitusvaihtoehtoja on joka makuun, kuten Private Hotels -ryhmittymään kuuluva hotelli Lapuahovi kaupungin keskustassa, Simpsiönvuoren laella huoneistohotelli Simpsiönkullas, vapaa-ajankeskus Wanha Karhunmäki ja monet mökit. 

Jokilaakson matkailupuutarhaa. Kuva: Lapuan kaupunki

Puutarhoista kiinnostuneille ehdoton käyntikohde on vihervuoden Vihreä kaupunki -mitalilla palkittu Jokilaakson matkailupuutarha. Se tarjoaa ihasteltavaksi upeita istutuksia ja puutarhan trendejä sekä yllättäviä yksityiskohtia niin ammattilaiselle kuin harrastelijallekin. Puutarhassa voit viettää aikaa ja imeä itseensä luonnon tarjoamaa lääkettä. Matkailijoita alueella palvelee kesäkahvila Nukkeruusu

Kierrokselle käsityömyymälöihin

Lapuan Kankureiden tekstiilien valmistuksen menestyksen takana ovat aidot luonnonmateriaalit, jatkuva tuotekehitys ja alan parhaat tekijät. Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa toimivassa upeassa tehtaanmyymälässä on Kankureiden omien tuotteiden, tarjouserien ja II-laadun lisäksi myynnissä on muita skandinaavisia sisustustuotteita. 

Annalan Villa on kutonut Lapualla kotimaisia sisustuskankaita jo sadan vuoden ajan. Annalan kutomon yhteydessä Lankilankosken rannalla on osittain kosken päälle rakennettu tunnelmallinen kahvila-myymälä, jossa myynnissä on omien kankaiden lisäksi myös muita sisustustuotteita ja suussa sulavia herkkuja. 

Muun muassa perinteiset pohjalaishahmot, mummat ja paapat koristavat Mummadesignin tuotteita. Kuva: Lapuan kaupunki

Mummadesign kunnioittaa pohjalaisia juuriaan itse tehdyillä käyttöesineillä, joita koristavat muun muassa sympaattiset pohjalaishahmot, mummat, paapat ja häjyt. Kuvia täydentävät taiteilijan omat pohjalaismurteella kirjoittamat runot. 

Savipaja Lintukoto tarjoaa maalaisidylliä aidossa ympäristössä, kivenheiton päässä valtatie 19:ltä. Myymälässä on Lintukodon omien tuotteiden lisäksi muita sisustustuotteita ja laadukkaita sisustustekstiileitä. Kesäisin Lintukodon upea pihapuutarha antaa monia inspiraatioita kotipuutarhureille. 

Bussiryhmille on tarjolla erilaisia paketteja, joissa oppaan johdolla tutustutaan Lapuan mielenkiintoiseen kulttuuritarjontaan ja matkailukohteisiin.

www.visitlapua.fi

Kuvat: Lapuan kaupunki

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment