Site logo

Maukas yllätys keskellä maaseutua

Hämeenlinnan Lammilla hämäläinen maalaismaisema on parhaimmillaan. Lahti–Tampere-tien varrella, avarien peltomaisemien keskellä perinteikäs viljelystila pihapiireineen piilottelee piharakennuksissaan monta mielenkiintoista yllätystä.

Myllyn kuppi & kakku on kahden äidin yhteinen lapsi, joka näki päivänvalon viitisen vuotta sitten. Pitopalvelusta alkunsa saanut yritys laajensi ensin toimintaansa lähiruokalounaalla. Remontin myötä vanhaan vilja-aittaan syntyivät maalaiskahvila sekä tunnelmallinen juhlatila 50 hengen tilaisuuksiin. Lounaskahvila sai rinnalleen maalaisromantiikkaa tihkuvan lähiruoka- ja sisustuspuodin.

Maukasta ja kaunista kotimaasta

Toimitusjohtaja Päivi Hasila tietää tarkkaan, mistä tilapuodin tuotteet ovat peräisin.

– Kaikki myynnissä olevat ruokatuotteet ovat pientuottajien valikoimista. Maalaispalvikinkut, makkarat ja juustot kuten myös hillot, mehut ja yrtit tulevat mahdollisimman läheltä, Hasila kertoo.

Kaikki puodissa olevat tuotteet tulevat mahdollisimman läheltä. Kuva: Myllyn kuppi & kakku

Sama pätee sisustuspuotiin. Sesonkituotteita lukuun ottamatta kaikki valikoimista löytyvät pussukat, pipot ja passinkannet ovat kotimaisten käsityöläisten taidonnäytteitä.

Perunat saapuvat keittiöön tilan omalta pellolta. Kuva: Myllyn kuppi & kakku

Lähellä tuotettua arvostetaan myös vanhaan sikalaan valmistuneessa suurtalouskeittiössä. Lihat, kermat, juustot ja viljat ovat takuulla kotimaista alkuperää. Lähimmät raaka-aineet saapuvat keittiöön tilan omalta perunapellolta.

Aito ja erilainen pysähdyspaikka

Ulkoapäin ei uskoisi, millaisen värien ja makujen maailman vanha vilja-aitta kätkee sisäänsä. Kahvilan tilat on pyritty pitämään mahdollisimman alkuperäisessä asussaan – jopa vanha mylly seisoo yhä omalla paikallaan. Yläkerran moneksi muuntautuvan juhlatilan lisäksi alakerran kahvilassa lounastaa 15 henkeä kerrallaan. Kesällä pihamaalle pystytetään idyllisten maalaismaisemien ympäröimä terassi.

Yläkerran tunnelmalliseen juhlatilaan sopii 50 henkeä. Kuva: Myllyn kuppi & kakku

Kesäisin pihassa laiduntaa lisäksi joukko eläimiä, jotka saavat niin nuorten kuin vanhempienkin vieraiden sydämet sulamaan.

– Kesäasukkaina on ollut lampaita, lehmiä, kanoja ja possuja. Parhaiten kahvilavieraiden mieleen on painunut herttainen Elvis-aasi muutaman vuoden takaa, Hasila muistelee.

Kuppikakkuja Myllyn kuppi & kakun tyyliin.

Lounas-, kahvi- ja ostostauko Myllyn kupissa & kakussa on elämys, joka ei unohdu. Matkailijaryhmille sekä juhla- ja kokousvieraille tarjoilut räätälöidään toiveen mukaan. Erinomainen sijainti Valtatie 12:n varrella ja maatilan suuri pihapiiri tekevät isonkin ryhmän vierailusta helppoa. Kokemuksen kruunaa tunnelmallinen miljöö, jossa ajan hengen voi aistia joka solulla.

www.myllynkuppikakku.fi

Teksti: Saana Jaakkola Kuvat: Myllyn kuppi ja kakku

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja.
  • Lisää kommentti