Site logo

Museo Militaria

Hämeenlinnassa sijaitseva Museo Militaria perustettiin tammikuussa 2013 Hämeen linnan kupeeseen, historialliselle Linnanniemen kasarmialueelle.

Museo Militaria sopii käyntikohteeksi erityisesti Suomen historiasta, sotahistoriasta, sotilaselämästä, tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajeista sekä teknisistä laitteista kiinnostuneille. 

– Näyttelytilat ovat laajat, niissä saa päivän helposti kulumaan, kertoo tutkija Samuel Fabrin.

Museo Militariassa on runsaasti nähtävää koko perheelle. Kuva: Museo Militaria

Kolmikerroksinen museo on pääosin esteetön, joten myös liikuntarajoitteiset asiakkaat sekä lastenvaunujen kanssa liikkuvat pääsevät hyvin kulkemaan siellä. Museossa vieraileekin paljon perheitä, ja lapsien viihtyvyyteen on kiinnitetty huomiota.

Keskiajalta nykypäivään

Museo Militarian perusnäyttely esittelee Suomen sotilashistoriaa, aina keskiajalta nykypäivään saakka. Näyttely on rakennettu kulkemaan aikajärjestyksessä ja siihen sisältyy myös toiminnallisia osuuksia. Elokuvasalissa näytetään päivittäin dokumenttielokuvia, jotka syventävät museokokemusta.

Museon perusnäyttely esittelee Suomen sotilashistoriaa, aina keskiajalta nykypäivään saakka. Kuva: Museo Militaria

Museossa on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

– Museon ulkonäyttelyalueella kannattaa ehdottomasti käydä myös, Samuel Fabrin toteaa. 
Ulkoalueella pääsee tutustumaan raskaampaan kalustoon, kuten tykkeihin ja pioneerien ajoneuvoihin. 

Ulkoalueella pääsee tutustumaan muun muassa pioneerien ajoneuvoihin. Kuva: Museo Militaria

Monipuoliset palvelut

Museokauppa sekä Lounasravintola Militaria ovat avoinna ympäri vuoden. Kesäkaudella asiakkaita palvelee myös terassi, josta avautuu ainutlaatuinen näkymä Hämeen linnalle ja kasarmin kentälle. 

Museo tarjoaa myös monipuolisia tiloja yksityistilaisuuksien ja kokouksien järjestämiseen. Moderni kokoustekniikka sekä ravintolan palvelut ovat käytettävissä.

Ryhmän kahvihetki Pohjolasalissa. Kuva: Museo Militaria

Museo Militariassa on käytössä valtakunnallinen Museokortti, jonka voi myös ostaa paikan päältä. Museokortti oikeuttaa koko vuoden ajan pääsyn 250 museokohteeseen ympäri Suomen.

www.museomilitaria.fi

Teksti: Mirka Kallio Kuvat: Museo Militaria

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja.
  • Lisää kommentti